Villette

Prijs € 14,25

Uitverkocht

C. Bronte

Paperback | Januari 2008 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Lucy Snow verlaat haar familie in Engeland om als lerares te gaan werken op een meisjeskostschool in het Franse Villette. Hier bouwt ze als snel een vriendschap op met de leraar Engels en voelt ze zich strek aangetrokken tot de directeur, Paul Emmanuel. Algauw worstelt ze met haar gevoelens voor beide mannen en haar drang om onafhankelijk te zijn...Charlotte Brontë heeft met Villette een tijdloos boek geschreven over de strijd tussen onafhankelijk willen zijn en de wens lief te hebben, wat het boek verrassend eigentijds maakt.Charlotte Brontë (1816-1855) was evenals haar zussen Emily en Anne een succesvol schrijfster. Villette (1853) is een van haar meest persoonlijke boeken. Na haar succesvolle romans Jane Eyre en Shirley, baseert ze het verhaal van Villette op haar eigen ervaringen als lerares in Brussel.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
C. Bronte
Uitgever
Kemper Conseil Publishing Consultancy
ISBN
9789041706874
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
575

Beschrijving

Lucy Snow verlaat haar familie in Engeland om als lerares te gaan werken op een meisjeskostschool in het Franse Villette. Hier bouwt ze als snel een vriendschap op met de leraar Engels en voelt ze zich strek aangetrokken tot de directeur, Paul Emmanuel. Algauw worstelt ze met haar gevoelens voor beide mannen en haar drang om onafhankelijk te zijn...
Charlotte Brontë heeft met Villette een tijdloos boek geschreven over de strijd tussen onafhankelijk willen zijn en de wens lief te hebben, wat het boek verrassend eigentijds maakt.

Charlotte Brontë (1816-1855) was evenals haar zussen Emily en Anne een succesvol schrijfster. Villette (1853) is een van haar meest persoonlijke boeken. Na haar succesvolle romans Jane Eyre en Shirley, baseert ze het verhaal van Villette op haar eigen ervaringen als lerares in Brussel.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
C. Bronte
Uitgever
Kemper Conseil Publishing Consultancy
ISBN
9789041706874
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
575

Pak mee!