Vissen voeren (e-Book)

Prijs € 7,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Fabio Genovesi

EPUB met digitaal watermerk | Juli 2012 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 1 beoordeling
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Fiorenzo komt uit Muglione, in het Toscaanse binnenland, een plek van werkloosheid en stilstaande wateren. Hij is niet onder een gelukkig gesternte geboren: hij verloor al jong zijn moeder, zijn vader is godbetert eigenaar van een hengelsportwinkel en coacht de plaatselijke fietsclub, en op dertienjarige leeftijd raakte hij een hand kwijt door een vuurwerkongeluk. Hoewel alle andere onderdelen er nog aan zitten en Fiorenzo een knappe jongen is, een heavy metal-zanger en een goede student, leert hij al op jonge leeftijd dat ‘wat je niet hebt veel zwaarder telt dan wat je wel hebt’. Dan is er Mirko, bijgenaamd het Kampioentje, een jochie dat Fiorenzo’s vader heeft ontdekt in het afgelegen Molise en dat hij zo goed als adopteert omdat zijn fietstalent grootse dingen voor de toekomst lijkt te beloven. Tot slot Tiziana: ze is dertig, afkomstig uit Muglione, maar studeerde in Berlijn, kreeg aanbiedingen voor banen van over de hele wereld, maar besloot haar talenten en capaciteiten in te zetten voor de gemeenschap van Muglione. Daar mag ze de lokale jeugdclub leiden waar eigenlijk voornamelijk een groepje oudere mensen naartoe komt. Fiorenzo, het Kampioentje en Tiziana: drie levens die elkaar kruisen op een onwaarschijnlijke, desolate plek in de wereld. Een roman die even hartverscheurend is als hilarisch, bitter en poëtisch tegelijk. In een Toscane zoals we dat niet kennen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Fabio Genovesi
Uitgever
Signatuur
ISBN
9789044965667
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2012
Bestandsgrootte
4910247 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352

Beschrijving

Fiorenzo komt uit Muglione, in het Toscaanse binnenland, een plek van werkloosheid en stilstaande wateren. Hij is niet onder een gelukkig gesternte geboren: hij verloor al jong zijn moeder, zijn vader is godbetert eigenaar van een hengelsportwinkel en coacht de plaatselijke fietsclub, en op dertienjarige leeftijd raakte hij een hand kwijt door een vuurwerkongeluk. Hoewel alle andere onderdelen er nog aan zitten en Fiorenzo een knappe jongen is, een heavy metal-zanger en een goede student, leert hij al op jonge leeftijd dat ‘wat je niet hebt veel zwaarder telt dan wat je wel hebt’.
Dan is er Mirko, bijgenaamd het Kampioentje, een jochie dat Fiorenzo’s vader heeft ontdekt in het afgelegen Molise en dat hij zo goed als adopteert omdat zijn fietstalent grootse dingen voor de toekomst lijkt te beloven.
Tot slot Tiziana: ze is dertig, afkomstig uit Muglione, maar studeerde in Berlijn, kreeg aanbiedingen voor banen van over de hele wereld, maar besloot haar talenten en capaciteiten in te zetten voor de gemeenschap van Muglione. Daar mag ze de lokale jeugdclub leiden waar eigenlijk voornamelijk een groepje oudere mensen naartoe komt.

Fiorenzo, het Kampioentje en Tiziana: drie levens die elkaar kruisen op een onwaarschijnlijke, desolate plek in de wereld. Een roman die even hartverscheurend is als hilarisch, bitter en poëtisch tegelijk. In een Toscane zoals we dat niet kennen.

14-sep-2012

Minie Testerink

Aanrader

Het verhaal speelt zich af in het toscaanse Muglione waar Fiorenzo woont, hij houdt van vissen en speelt in een bandje en kan goed studeren. Het lijkt wel of hij niet voor het geluk is geboren en bovendien verloor hij al op jonge leeftijd zijn moeder. Zijn vader is eigenaar van een hengelsportwinkel en is tevens coach van de plaatselijke fietsclub. En dan is er Mirko die ontdekt is door de vader van Fiorenzo en een groot fietstalent beloofd te worden. Fiorenzo heeft een grote hekel aan Mirko want die woont nu bij hun in huis en krijgt alle aandacht van zijn vader. En dan hebben we Tiziana die de lokale jeugdclub leidt maar er komen meestal ouderen mensen. Mirko heeft als bijnaam het Kampioentje en op een gegeven moment heeft hij er een hekel aan gekregen om altijd maar te winnen. Hij ziet in Fiorenzo zijn grote voorbeeld en probeert om met hem contact te krijgen maar daar heeft Fiorenzo helemaal geen zin in. Tiziana en Fiorenzo ontmoeten elkaar en dan wordt het leven heel anders voor Fiorenzo en vergeet hierdoor zelfs zijn vrienden wel eens. Het is een prachtig boek om te lezen met humor en ontroerende momenten.

12-sep-2012

Noelle Nass

Absolute aanrader

Vissen voeren – Fabio Genovesi Een verhaal waarin alle emoties, in Italiaans tempo, aan je voorbijkomen. Het verhaal gaat over drie personen die door toevalligheden in elkaars leven terechtkomen en voor elkaar een belangrijke rol gaan spelen. In het Toscaanse dorpje Muglione beleven ze prachtige, verdrietige, mooie, afschuwelijke en romantische gebeurtenissen. Dit alles wordt zo beelden, humoristisch en gevoelig beschreven dat je het idee hebt zelf een inwoner van het dorp te zijn. Niet alleen de hoofdpersonen maar ook alle andere personages zijn totaal verschillend. Ook zitten er in het verhaal vele wijsheden en overdenkingen wat dit boek uitermate geschikt maakt als leesclubboek. Alleen de omslag betreft een minpuntje. Je zou eerder denken aan een thriller dan een roman en het jongetje op de voorkant is jonger dan de negentien jarige hoofdpersoon. Een absolute aanrader!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Fabio Genovesi
Uitgever
Signatuur
ISBN
9789044965667
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juli 2012
Bestandsgrootte
4910247 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
352