Voor de verandering

een psychodynamische kijk op ontwikkeling

Prijs € 28,95

Uitverkocht

Paperback | November 2011 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 32 beoordelingen
Beoordeel dit boek ook!

Beschrijving

Psychodynamische behandelingen richten zich op het duurzaam veranderen van de persoonlijkheid bij een stagnerende ontwikkeling. De meeste patiënten gaan in psychotherapie in de hoop dat er iets zal wijzigen. De één is ontevreden over de wijze waarop hij zijn leven vormgeeft en wil daar verandering in brengen. De ander heeft een veel minder duidelijk beeld van wat anders moet en weet alleen dat er iets moet gebeuren. De psychotherapeut probeert zo goed mogelijk aan te sluiten bij de mogelijkheden en beperkingen van de patiënt, en tracht deze naar waarde in te schatten. Kennis over ontwikkelingsbevorderende en -belemmerende factoren ('developmental psychopathology') levert een duidelijke meerwaarde aan de behandeling: het is voor de therapeut zaak steeds zo goed mogelijk aan te sluiten bij het ontwikkelingsniveau van de patiënt. De vraag is echter of die kennis wel aansluit bij het werken in de therapeutische praktijk. Valt er iets te ontwikkelen binnen de therapeutische relatie als de focus overwegend op snelle verandering is gericht? Zijn veranderingen uberhaupt wel meetbaar of zichtbaar?In dit boek hebben wetenschappers en clinici een bijdrage geleverd aan antwoorden op de vraag of en hoe verandering bewerkstelligd wordt binnen een therapeutische relatie. De werkzame mechanismen komen uitgebreid aan de orde in behandelingen van jonge kinderen, adolescenten, volwassenen en ouderen. Tevens is er aandacht voor het tempo van de veranderingen en de verschillende ontwikkelingspaden die patiënten tijdens hun therapie kunnen bewandelen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023247944
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Beschrijving

Psychodynamische behandelingen richten zich op het duurzaam veranderen van de persoonlijkheid bij een stagnerende ontwikkeling. De meeste patiënten gaan in psychotherapie in de hoop dat er iets zal wijzigen. De één is ontevreden over de wijze waarop hij zijn leven vormgeeft en wil daar verandering in brengen. De ander heeft een veel minder duidelijk beeld van wat anders moet en weet alleen dat er iets moet gebeuren. De psychotherapeut probeert zo goed mogelijk aan te sluiten bij de mogelijkheden en beperkingen van de patiënt, en tracht deze naar waarde in te schatten. Kennis over ontwikkelingsbevorderende en -belemmerende factoren ('developmental psychopathology') levert een duidelijke meerwaarde aan de behandeling: het is voor de therapeut zaak steeds zo goed mogelijk aan te sluiten bij het ontwikkelingsniveau van de patiënt. De vraag is echter of die kennis wel aansluit bij het werken in de therapeutische praktijk. Valt er iets te ontwikkelen binnen de therapeutische relatie als de focus overwegend op snelle verandering is gericht? Zijn veranderingen uberhaupt wel meetbaar of zichtbaar?

In dit boek hebben wetenschappers en clinici een bijdrage geleverd aan antwoorden op de vraag of en hoe verandering bewerkstelligd wordt binnen een therapeutische relatie. De werkzame mechanismen komen uitgebreid aan de orde in behandelingen van jonge kinderen, adolescenten, volwassenen en ouderen. Tevens is er aandacht voor het tempo van de veranderingen en de verschillende ontwikkelingspaden die patiënten tijdens hun therapie kunnen bewandelen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023247944
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
180

Pak mee!