Voor een dag van morgen

de allermooiste windroosgedichten 1950 - 2006

Prijs € 13,50

Uitverkocht

Paperback | Januari 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een nieuwe richting geven aan de po e, dat was het doel waarmee dichter en redacteur Ad den Besten in 1950 po ereeks De Windroos in het leven riep: zoals een windroos alle windstreken aangeeft, zo wilde hij de Nederlandse po e vernieuwen door het werk van jonge dichters te publiceren ongeacht hun po sche richting of achtergrond.In de jaren die volgden zijn er grote en blijvende dichters uit voortgekomen, zoals Hans Andreus, Remco Campert, Guillaume van der Graft, Gerrit Kouwenaar, Huub Oosterhuis, Nico Scheepmaker, Simon Vinkenoog en Micha de Vreede Daarnaast verscheen er ook werk van dichters die om uiteenlopende redenen minder bekend geworden zijn. Daarom maakte bloemlezer en huidig windroosredacteur Henk van Zuiden een selectie uit alle bundels die ooit in de reeks zijn verschenen vanaf 1950 tot en met 2006. Gedichten die het waard zijn om vandaag de dag gelezen en herlezen te worden, gedichten voor een dag van morgen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Uitgeversmaatschappij Holland B.V.
ISBN
9789025110147
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
145

Beschrijving

Een nieuwe richting geven aan de po e, dat was het doel waarmee dichter en redacteur Ad den Besten in 1950 po ereeks De Windroos in het leven riep: zoals een windroos alle windstreken aangeeft, zo wilde hij de Nederlandse po e vernieuwen door het werk van jonge dichters te publiceren ongeacht hun po sche richting of achtergrond.
In de jaren die volgden zijn er grote en blijvende dichters uit voortgekomen, zoals Hans Andreus, Remco Campert, Guillaume van der Graft, Gerrit Kouwenaar, Huub Oosterhuis, Nico Scheepmaker, Simon Vinkenoog en Micha de Vreede Daarnaast verscheen er ook werk van dichters die om uiteenlopende redenen minder bekend geworden zijn. Daarom maakte bloemlezer en huidig windroosredacteur Henk van Zuiden een selectie uit alle bundels die ooit in de reeks zijn verschenen vanaf 1950 tot en met 2006. Gedichten die het waard zijn om vandaag de dag gelezen en herlezen te worden, gedichten voor een dag van morgen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Uitgeversmaatschappij Holland B.V.
ISBN
9789025110147
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Januari 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
145