Vrije vlucht

Prijs € 13,50

Uitverkocht

R. Asadi

Paperback | Mei 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Als mens zijn wij geboren om van ons leven te genieten. Op aarde is nog voldoende plaats voor iedereen. Ook wordt er genoeg voedsel geproduceerd. Maar in de voortgang van industrieën wordt niet eerlijk gedeeld. Deze ongelijkheid leidt in alle opzichten tot gebrek aan vrijheid en democratie. Daaraan liggen de meeste conflicten tussen mensen ten grondslag. Conflicten tussen tirannen en dienaren.Sommigen hunkeren naar rijkdom. Weer anderen zijn gek op macht. De bevolking is meestal het slachtoffer van de machthebber in een altijd ongelijke strijd. De burgers worden nauwelijks door de wetten beschermd. De machtigen en rijken kunnen wetten naar hun hand zetten. De tirannen produceren hun eigen wetten en hebben geen oog en respect voor menswaardigheid.Wij waarderen sommige mensen. Hen die op maatschappelijk en humanitair gebied hun nek hebben uitgestoken. We hebben respect voor de wetenschap maar niet voor oorloogstichters en atoombomontwerpers.Elke keer wanneer ik mooie woorden op papier wil zetten, kom ik met een schok tot de werkelijkheid. Ik hoor bommen ontploffen en mensen in de gevangenissen gillen. Ik ruik chemische restanten branden en zie hoe de natuur verdwijnt. Dan draait mijn pen en wijst naar alle ellende die machthebbers en tirannen veroorzaken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
R. Asadi
Uitgever
Gopher B.V.
ISBN
9789059740426
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
117

Beschrijving

Als mens zijn wij geboren om van ons leven te genieten. Op aarde is nog voldoende plaats voor iedereen. Ook wordt er genoeg voedsel geproduceerd. Maar in de voortgang van industrieën wordt niet eerlijk gedeeld. Deze ongelijkheid leidt in alle opzichten tot gebrek aan vrijheid en democratie. Daaraan liggen de meeste conflicten tussen mensen ten grondslag. Conflicten tussen tirannen en dienaren.

Sommigen hunkeren naar rijkdom. Weer anderen zijn gek op macht. De bevolking is meestal het slachtoffer van de machthebber in een altijd ongelijke strijd. De burgers worden nauwelijks door de wetten beschermd. De machtigen en rijken kunnen wetten naar hun hand zetten. De tirannen produceren hun eigen wetten en hebben geen oog en respect voor menswaardigheid.

Wij waarderen sommige mensen. Hen die op maatschappelijk en humanitair gebied hun nek hebben uitgestoken. We hebben respect voor de wetenschap maar niet voor oorloogstichters en atoombomontwerpers.

Elke keer wanneer ik mooie woorden op papier wil zetten, kom ik met een schok tot de werkelijkheid. Ik hoor bommen ontploffen en mensen in de gevangenissen gillen. Ik ruik chemische restanten branden en zie hoe de natuur verdwijnt. Dan draait mijn pen en wijst naar alle ellende die machthebbers en tirannen veroorzaken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
R. Asadi
Uitgever
Gopher B.V.
ISBN
9789059740426
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2006
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
117

Pak mee!