Vrouwen aan de top

Prijs € 24,95

Niet beschikbaar

Jan Bavin

Paperback | Mei 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Charlotte Duvoir werkt als hoofdingenieur op het Europese ministerie voor Energie. Eline d'Epernay is CEO op de energiereus EFBNc. De beide topvrouwen waren jarenlang beste vriendinnen en studeerden met briljante resultaten af aan de universiteit. Wanneer enige gebeurtenissen in hun privéleven hen uit elkaar drijven, kiezen ze resoluut voor hun carrière. Op een dag heeft de uitbater van het hoogspanningsnet gerekend met stroomproductie uit windturbines en zonnepanelen, helaas klopt de weersvoorspelling niet en gebeurt het onvermijdelijke: algehele stroomuitval in België en een deel van Nederland is het gevolg. Door deze black-out is er een explosie in een elektriciteitscentrale van EFBNc waar op dat moment een groep schoolkinderen en hun lerares de machinehall bezoeken, zeventien doden luidt het verdict. De lerares is Charlotte Duvoirs beste vriendin, zij zal het onderzoek tegen EFBNc leiden en de oorzaken van de black-out onderzoeken. De wegen van de beide topvrouwen zullen opnieuw kruisen en twee jonge mannen, Johan Bakkersen en Nick Wijskant, zullen daarin een belangrijke rol spelen.Al gauw weten beide topvrouwen dat het falende energiebeleid, de rol van politici en milieuactivisten de echte oorzaak van de ramp is. Verkiezingen, coalitieonderhandelingen, Europese Top, vergadering van de Europese Commissie, Charlotte tracht via een Europees beleid een oplossing te vinden en de energiepolitiek te herschrijven, helaas heeft Eline d'Epernay miljarden belangen te verdedigen.Een verhaal over energiepolitiek, elektriciteitsproductie, maar vooral over liefde en vriendschap zal tevens de lezer een correct beeld geven over de toestand in de elektriciteitssector, de waarheid over kerncentrales, steenkoolcentrales, biomassa en een realistisch beeld over de mogelijkheden van groene energie. De kostprijs, de werkgelegenheid en de invloed op economie en milieu wordt de lezer op een begrijpelijke manier duidelijk.De expertise van Charlotte en Eline overstijgt tienvoudig de kennis van politici en andere spelers. Vrouwen aan de top biedt U tien hoofdstukken leesplezier waarin U zich als lezer beweegt tussen enerzijds de bedrijfswereld, de energiepolitiek, harde onderhandelingen, maar anderzijds een verhaal over liefde, vriendschap en emoties. Laat U meevoeren door de humor van Johan Bakkersen en leer meer over één van de grootste problemen waar onze wereld voor staat, het energievraagstuk en de toekomst van Europa. Laat Charlotte Duvoir en Eline d'Epernay opstaan!

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Bavin
Uitgever
Eigenboekuitgeven.com
ISBN
9789491439629
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
318

Beschrijving

Charlotte Duvoir werkt als hoofdingenieur op het Europese ministerie voor Energie. Eline d'Epernay is CEO op de energiereus EFBNc. De beide topvrouwen waren jarenlang beste vriendinnen en studeerden met briljante resultaten af aan de universiteit. Wanneer enige gebeurtenissen in hun privéleven hen uit elkaar drijven, kiezen ze resoluut voor hun carrière. Op een dag heeft de uitbater van het hoogspanningsnet gerekend met stroomproductie uit windturbines en zonnepanelen, helaas klopt de weersvoorspelling niet en gebeurt het onvermijdelijke: algehele stroomuitval in België en een deel van Nederland is het gevolg. Door deze black-out is er een explosie in een elektriciteitscentrale van EFBNc waar op dat moment een groep schoolkinderen en hun lerares de machinehall bezoeken, zeventien doden luidt het verdict. De lerares is Charlotte Duvoirs beste vriendin, zij zal het onderzoek tegen EFBNc leiden en de oorzaken van de black-out onderzoeken. De wegen van de beide topvrouwen zullen opnieuw kruisen en twee jonge mannen, Johan Bakkersen en Nick Wijskant, zullen daarin een belangrijke rol spelen.

Al gauw weten beide topvrouwen dat het falende energiebeleid, de rol van politici en milieuactivisten de echte oorzaak van de ramp is. Verkiezingen, coalitieonderhandelingen, Europese Top, vergadering van de Europese Commissie, Charlotte tracht via een Europees beleid een oplossing te vinden en de energiepolitiek te herschrijven, helaas heeft Eline d'Epernay miljarden belangen te verdedigen.

Een verhaal over energiepolitiek, elektriciteitsproductie, maar vooral over liefde en vriendschap zal tevens de lezer een correct beeld geven over de toestand in de elektriciteitssector, de waarheid over kerncentrales, steenkoolcentrales, biomassa en een realistisch beeld over de mogelijkheden van groene energie. De kostprijs, de werkgelegenheid en de invloed op economie en milieu wordt de lezer op een begrijpelijke manier duidelijk.

De expertise van Charlotte en Eline overstijgt tienvoudig de kennis van politici en andere spelers. Vrouwen aan de top biedt U tien hoofdstukken leesplezier waarin U zich als lezer beweegt tussen enerzijds de bedrijfswereld, de energiepolitiek, harde onderhandelingen, maar anderzijds een verhaal over liefde, vriendschap en emoties. Laat U meevoeren door de humor van Johan Bakkersen en leer meer over één van de grootste problemen waar onze wereld voor staat, het energievraagstuk en de toekomst van Europa. Laat Charlotte Duvoir en Eline d'Epernay opstaan!

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Bavin
Uitgever
Eigenboekuitgeven.com
ISBN
9789491439629
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2014
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
318