Waar is de Muur ?

verhalen over Berlijn

Prijs € 12,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M. Brandsma

Paperback | April 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Margriet Brandsma(St. Pancras, 1957) begon in 1979 in de journalistiek als verslaggever van het Noordhollands Dagblad in Alkmaar. Na bij IKON en NCRV gewerkt te hebben, kwam ze in dienst bij de NOS als parlementair verslaggever. Eerst bij Met het oog op morgen en vanaf 1996 bij het NOS Journaal. In de zomer van 2002 werd ze correspondent voor de NOS in Berlijn.Meteen na de oorlog bestond Berlijn uit miljoenen kubieke meters puin. Daarmee kun je een grote dam bouwen van Berlijn tot in het Ruhrgebied. Gelukkig is uit die puinhoop geen dam maar een fascinerende metropool herrenzen. Een stad die blijft verbazen, vooral vanwege de zo zichtbare historie. Oost-Berlijn wordt weliswaar opgeknapt, maar nog lang niet alle kogelgaten zijn weggeplamuurd.Verbazend is ook, zeker in Nederlandse ogen, de ruimte. In het centrum van Berlijn zijn ontelbaar veel parken en parkjes. Iets verderop, maar nog wel binnen de stadsgrenzen, vind je natuurgebieden en meren. Wie een tijdje in de stad woont, leert ook de Currywurst waarderen. Zelfs aan de Berliner Schnauze, het eeuwige Berlijnse gemopper, raak je gewend.Bezoekers uit Nederland zijn ge eresseerd in verhalen over Berlijn uit de mond van iemand die er een tijdje woont. Ze delen al snel het enthousiasme voor de stad met auteur Margriet Brandsma. In dit boek geeft ze bezoekers aan Berlijn tips. En vertelt ze over bekende plekken als de Brandenburger Tor, de Rijksdag en de Kurf rstendamm maar ook over het minder bekende Berlijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Brandsma
Uitgever
De Geus
ISBN
9789054292197
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
165

Beschrijving

Margriet Brandsma
(St. Pancras, 1957) begon in 1979 in de journalistiek als verslaggever van het Noordhollands Dagblad in Alkmaar. Na bij IKON en NCRV gewerkt te hebben, kwam ze in dienst bij de NOS als parlementair verslaggever. Eerst bij Met het oog op morgen en vanaf 1996 bij het NOS Journaal. In de zomer van 2002 werd ze correspondent voor de NOS in Berlijn.
Meteen na de oorlog bestond Berlijn uit miljoenen kubieke meters puin. Daarmee kun je een grote dam bouwen van Berlijn tot in het Ruhrgebied. Gelukkig is uit die puinhoop geen dam maar een fascinerende metropool herrenzen. Een stad die blijft verbazen, vooral vanwege de zo zichtbare historie. Oost-Berlijn wordt weliswaar opgeknapt, maar nog lang niet alle kogelgaten zijn weggeplamuurd.
Verbazend is ook, zeker in Nederlandse ogen, de ruimte. In het centrum van Berlijn zijn ontelbaar veel parken en parkjes. Iets verderop, maar nog wel binnen de stadsgrenzen, vind je natuurgebieden en meren. Wie een tijdje in de stad woont, leert ook de Currywurst waarderen. Zelfs aan de Berliner Schnauze, het eeuwige Berlijnse gemopper, raak je gewend.
Bezoekers uit Nederland zijn ge eresseerd in verhalen over Berlijn uit de mond van iemand die er een tijdje woont. Ze delen al snel het enthousiasme voor de stad met auteur Margriet Brandsma. In dit boek geeft ze bezoekers aan Berlijn tips. En vertelt ze over bekende plekken als de Brandenburger Tor, de Rijksdag en de Kurf rstendamm maar ook over het minder bekende Berlijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Brandsma
Uitgever
De Geus
ISBN
9789054292197
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2006
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
165

Pak mee!