We gaan en komen en de winst is waar?

gekozen en ingeleid door Erik Lindner

Prijs € 12,50

Uitverkocht

J.H. Leopold

Hardback | April 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

J.H. Leopold (1865–1925) is de dichter die door Martinus Nijhoff kandidaatgesteld werd voor de Nobelprijs voor de Literatuur. Dat hij die niet kreeg heeft ons overigens een van de bijzonderste poëtische oeuvres uit de Nederlandse literatuur niet onthouden. Met een ongekende woordenschat – zijn idioom is ongeëvenaard – is Leopold de dichter van instant klassiekers als ‘Om mijn oud woonhuis peppels staan’ – evenzeer als van doorwrochte, zoekende schetsen.Leopold is naast een nagevolgd symbolist een tastende dichter die generatie nageneratie revivals beleeft juist vanwege welgeformuleerde en zeer precieze onzekerheid. Lieke Marsman toont de dichter zoals hij nog steeds gelezen kan worden; als iemand voor wie woorden van het allergrootste belang zijn en de juiste bewoording een halszaak.Lieke Marsman (1990) is dichteres. In november debuteerde zij met de bundelWat ik mijzelf graag voorhoud.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
J.H. Leopold
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
ISBN
9789028241664
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

J.H. Leopold (1865–1925) is de dichter die door Martinus Nijhoff kandidaat
gesteld werd voor de Nobelprijs voor de Literatuur. Dat hij die niet kreeg heeft ons overigens een van de bijzonderste poëtische oeuvres uit de Nederlandse literatuur niet onthouden. Met een ongekende woordenschat – zijn idioom is ongeëvenaard – is Leopold de dichter van instant klassiekers als ‘Om mijn oud woonhuis peppels staan’ – evenzeer als van doorwrochte, zoekende schetsen.

Leopold is naast een nagevolgd symbolist een tastende dichter die generatie na
generatie revivals beleeft juist vanwege welgeformuleerde en zeer precieze onzekerheid. Lieke Marsman toont de dichter zoals hij nog steeds gelezen kan worden; als iemand voor wie woorden van het allergrootste belang zijn en de juiste bewoording een halszaak.

Lieke Marsman (1990) is dichteres. In november debuteerde zij met de bundel
Wat ik mijzelf graag voorhoud.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
J.H. Leopold
Uitgever
Uitgeverij G.A. Van Oorschot B.V.
ISBN
9789028241664
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
April 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!