We zijn nog nooit zo romantisch geweest

hoe we denken in het westen

Prijs € 19,95

Zal niet verschijnen

Ook beschikbaar als:

Hans Kennepohl

Paperback | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat hebben 'jezelf zijn', ambachtelijk eten, de liefde, onschuldige kinderen, rebellerende pubers, nationalisme en wereldberoemde kunstenaars met elkaar te maken? Ze vinden allemaal hun oorsprong in de Romantiek. Deze achttiende-eeuwse stroming betekende de grootste omwenteling van de westerse cultuur ooit. Je zou kunnen zeggen dat de romantiek ongemerkt de grootste religie van de westerse wereld is geworden.In We zijn nog nooit zo romantisch geweest beschrijft Hans Kennepohl aan de hand van sprekende en verrassende voorbeelden de invloed van de Romantiek op ons dagelijks leven. Ook laat het boek zien dat die invloed zelfs nog steeds toeneemt. Bijna ieder uur heeft een mens wel een gedachte die door de Romantiek is beïnvloed. Een goed begrip van de Romantiek is belangrijk, want zoals in elke ideologie, kun je ook in de romantiek doorschieten. Achter in het boek is daarom een test opgenomen, aan de hand waarvan de lezer kan ontdekken hoe romantisch hij is.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Kennepohl
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046810163
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Wat hebben 'jezelf zijn', ambachtelijk eten, de liefde, onschuldige kinderen, rebellerende pubers, nationalisme en wereldberoemde kunstenaars met elkaar te maken? Ze vinden allemaal hun oorsprong in de Romantiek. Deze achttiende-eeuwse stroming betekende de grootste omwenteling van de westerse cultuur ooit. Je zou kunnen zeggen dat de romantiek ongemerkt de grootste religie van de westerse wereld is geworden.

In We zijn nog nooit zo romantisch geweest beschrijft Hans Kennepohl aan de hand van sprekende en verrassende voorbeelden de invloed van de Romantiek op ons dagelijks leven. Ook laat het boek zien dat die invloed zelfs nog steeds toeneemt. Bijna ieder uur heeft een mens wel een gedachte die door de Romantiek is beïnvloed. Een goed begrip van de Romantiek is belangrijk, want zoals in elke ideologie, kun je ook in de romantiek doorschieten. Achter in het boek is daarom een test opgenomen, aan de hand waarvan de lezer kan ontdekken hoe romantisch hij is.


Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Kennepohl
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046810163
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Maart 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Pak mee!