Weet je wel wie ik ben? (e-Book)

De geschiedenis van de arrogantie

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Ari Turunen

EPUB met digitaal watermerk | Januari 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Ari Turunen brengt ons in Weet je wel wie ik ben? naar de oorsprong van de arrogantie. Want wat anders ligt ten grondslag aan de grootste catastrofes die de mensheid heeft voortgebracht? Van klimaatveranderingen tot financiële crises, het zijn bijna altijd de gevolgen van keuzes gemaakt vanuit de eigendunk van onze machthebbers. In de Sovjet-Unie werd in de jaren dertig van de een op de andere dag besloten dat de stroomrichting van alle rivieren in Siberië moest worden omgekeerd. En wat te denken van de bekende uitspraak van John Lennon, die op het hoogtepunt van zijn succes met The Beatles de woorden sprak: ‘We zijn op dit moment populairder dan Jezus’? Of van de Spaanse koning Filips III die overleed door verbranding terwijl hij bij de open haard zat, omdat zijn hofhouding niet snel genoeg de bediende kon vinden wiens taak het was om de stoel van de vorst te verplaatsen? In Weet je wel wie ik ben? wordt op humoristische wijze de geschiedenis van onze hoogmoed blootgelegd. Daarnaast staan er handige tips in voor wat je moet doen als het een en ander je naar het hoofd dreigt te stijgen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ari Turunen
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038802077
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2017
Bestandsgrootte
959227 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
162

Beschrijving

Ari Turunen brengt ons in Weet je wel wie ik ben? naar de oorsprong van de arrogantie. Want wat anders ligt ten grondslag aan de grootste catastrofes die de mensheid heeft voortgebracht? Van klimaatveranderingen tot financiële crises, het zijn bijna altijd de gevolgen van keuzes gemaakt vanuit de eigendunk van onze machthebbers. In de Sovjet-Unie werd in de jaren dertig van de een op de andere dag besloten dat de stroomrichting van alle rivieren in Siberië moest worden omgekeerd. En wat te denken van de bekende uitspraak van John Lennon, die op het hoogtepunt van zijn succes met The Beatles de woorden sprak: ‘We zijn op dit moment populairder dan Jezus’? Of van de Spaanse koning Filips III die overleed door verbranding terwijl hij bij de open haard zat, omdat zijn hofhouding niet snel genoeg de bediende kon vinden wiens taak het was om de stoel van de vorst te verplaatsen?
In Weet je wel wie ik ben? wordt op humoristische wijze de geschiedenis van onze hoogmoed blootgelegd. Daarnaast staan er handige tips in voor wat je moet doen als het een en ander je naar het hoofd dreigt te stijgen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ari Turunen
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038802077
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Januari 2017
Bestandsgrootte
959227 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
162