Wildvreemd (e-Book)

Prijs € 9,49

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Carina Stander

EPUB met digitaal watermerk | Mei 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Bijenvrouw, scharlakenvrouw, of Honey: zo wordt de jonge vrouw met de lange, donkere haren genoemd die haar intrek heeft genomen in een krakkemikkig hutje in De Ruig, een onherbergzaam natuurgebied in Zuid-Afrika. Ze heeft een litteken in haar hals, en spreekt geen woord. Eén keer per maand bezoekt ze de markt in het dorp om honing te verkopen. Waar komt ze vandaan? Is het een heks of een hoer? Vergiftigt ze kinderen? Als er brand uitbreekt in De Ruig wijzen alle dorpelingen de bijenvrouw aan als de schuldige. Maar de ogenschijnlijke idylle van de ruige, ongerepte natuur blijkt gruwelijke geheimen te verbergen... In een intense en lyrische monoloog vertelt de bijenvrouw haar geschiedenis, die samenhangt met de wrede oorlog in Mozambique. Carina Stander (1976) is beeldend kunstenaar, dichter, journalist en romanschrijver. Haar journalistieke werk werd diverse malen bekroond. Wildvreemd, haar romandebuut, is veel geprezen in Zuid-Afrika. Riet de Jong vertaalde eerder onder veel meer werk van Marlene van Niekerk en Ingrid Winterbach. In 2011 won zij de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor vertalers, de Martinus Nijhoff Prijs.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Carina Stander
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025370435
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2013
Bestandsgrootte
868633 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
227

Beschrijving

Bijenvrouw, scharlakenvrouw, of Honey: zo wordt de jonge vrouw met de lange, donkere haren genoemd die haar intrek heeft genomen in een krakkemikkig hutje in De Ruig, een onherbergzaam natuurgebied in Zuid-Afrika. Ze heeft een litteken in haar hals, en spreekt geen woord. Eén keer per maand bezoekt ze de markt in het dorp om honing te verkopen. Waar komt ze vandaan? Is het een heks of een hoer? Vergiftigt ze kinderen?

Als er brand uitbreekt in De Ruig wijzen alle dorpelingen de bijenvrouw aan als de schuldige. Maar de ogenschijnlijke idylle van de ruige, ongerepte natuur blijkt gruwelijke geheimen te verbergen... In een intense en lyrische monoloog vertelt de bijenvrouw haar geschiedenis, die samenhangt met de wrede oorlog in Mozambique.

Carina Stander (1976) is beeldend kunstenaar, dichter, journalist en romanschrijver. Haar journalistieke werk werd diverse malen bekroond. Wildvreemd, haar romandebuut, is veel geprezen in Zuid-Afrika.

Riet de Jong vertaalde eerder onder veel meer werk van Marlene van Niekerk en Ingrid Winterbach. In 2011 won zij de belangrijkste Nederlandse onderscheiding voor vertalers, de Martinus Nijhoff Prijs.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Carina Stander
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025370435
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Mei 2013
Bestandsgrootte
868633 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
227