Woede is energie

Prijs € 17,95

Uitverkocht

IJoma Mangold, Moritz van Uslar

Paperback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Johann Holtrop is de naam van de nieuwe roman van Rainald Goetz. Door de kritieken werd het boek tamelijk voorzichtig aangepakt. Ijoma Mangold en Moritz von Uslar spreken voor de eerste keer met de auteur over zijn boek.Rainald Goetz legt een stapel krantenknipsels op de tafel van de redactie.IM&MVU: Bij uw openbare optredens heeft u altijd een stapel kranten onder uw arm.RG: Ja, helaas. Om gek van te worden, maar dat kan me niks schelen. Laten we maar beginnen.IM&MVU: Goed. We zouden het over Johann Holtrop hebben.RG: Inderdaad.IM&MVU: Naar geen enkele andere roman is zo reikhalzend uitgekeken als naar Johann Holtrop. Al jaren werd er gezegd: "Nu komt de nieuwe roman van Rainald Goetz!" Maar telkens werd de verschijningsdatum weer verschoven.Tegelijkertijd rees het vermoeden, dat Rainald Goetz de vorm van de roman niet meer zou kunnen invullen, omdat hij toch eerderde moderne analist is die uitgaat van zijn eigen persoon. En toen veranderde hij de afgelopen jaren ook nog het onderwerp van zijn boek. Johann Holtrop is namelijk een roman over het bedrijfsleven, terwijl het publiek rekende op een roman over het politieke gedoe in Berlijn.RG: Ja, zo was het. Het is niet helemaal gelopen zoals ik me had voorgesteld.© 2012 Z E I TO N L I N EWWW.Z E I T . D E©2 013 NEDERLA NDSEVER T A L I N G :MA RIE K VO O RVELTOntwerp Connie Nijman

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
IJoma Mangold, Moritz van Uslar
Uitgever
Vrije Uitgevers, De
ISBN
9789491717000
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
31

Beschrijving

Johann Holtrop is de naam van de nieuwe roman van Rainald Goetz. Door de kritieken werd het boek tamelijk voorzichtig aangepakt. Ijoma Mangold en Moritz von Uslar spreken voor de eerste keer met de auteur over zijn boek.

Rainald Goetz legt een stapel krantenknipsels op de tafel van de redactie.
IM&MVU: Bij uw openbare optredens heeft u altijd een stapel kranten onder uw arm.
RG: Ja, helaas. Om gek van te worden, maar dat kan me niks schelen. Laten we maar beginnen.
IM&MVU: Goed. We zouden het over Johann Holtrop hebben.
RG: Inderdaad.
IM&MVU: Naar geen enkele andere roman is zo reikhalzend uitgekeken als naar Johann Holtrop. Al jaren werd er gezegd: "Nu komt de nieuwe roman van Rainald Goetz!" Maar telkens werd de verschijningsdatum weer verschoven.

Tegelijkertijd rees het vermoeden, dat Rainald Goetz de vorm van de roman niet meer zou kunnen invullen, omdat hij toch eerder
de moderne analist is die uitgaat van zijn eigen persoon. En toen veranderde hij de afgelopen jaren ook nog het onderwerp van zijn boek. Johann Holtrop is namelijk een roman over het bedrijfsleven, terwijl het publiek rekende op een roman over het politieke gedoe in Berlijn.
RG: Ja, zo was het. Het is niet helemaal gelopen zoals ik me had voorgesteld.

© 2012 Z E I T
O N L I N E
WWW.Z E I T . D E
©2 013 NEDERLA NDSE
VER T A L I N G :
MA RIE K VO O RVELT
Ontwerp Connie Nijman

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
IJoma Mangold, Moritz van Uslar
Uitgever
Vrije Uitgevers, De
ISBN
9789491717000
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
31