Woeste seizoenen

Prijs € 21,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Kettly Mars

Hardback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Nirvah leeft in het Haïti van de jaren zestig, dat beheerst wordt door het schrikbewind van de Duvaliers. Haar man Daniel werkt als journalist voor de belangrijkste oppositiekrant. Zijn kritiek op het regime wordt hem niet in dank afgenomen: hij wordt opgepakt door de militie en Nirvah blijft achter met hun kinderen.De enige manier om haar man terug te zien en voor haar gezin te kunnen zorgen is dat ze zich inlaat met de gevaarlijke Raoul Vincent, een belangrijke functionaris binnen het regime. Hij is al sinds hun eerste ontmoeting geobsedeerd door Nirvah, die begrijpt dat ze haar lichaam zal moeten verkopen – maar wat zet ze daarmee nog meer op het spel?Kettly Mars (Haïti, 1958) is van jongs af aan gefascineerd door lezen en poëzie. In de jaren negentig begint ze zelf te schrijven. Ze wint de eerste prijs tijdens het Concours Jacques-Stephen Alexis de la Nouvelle (1996), een prijs die haar aanmoedigt in het schrijven van gedichten, korte verhalen en romans. In haar verhalen geeft Mars een realistisch en levendig beeld van de samenleving.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Kettly Mars
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044517521
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Nirvah leeft in het Haïti van de jaren zestig, dat beheerst wordt door het schrikbewind van de Duvaliers. Haar man Daniel werkt als journalist voor de belangrijkste oppositiekrant. Zijn kritiek op het regime wordt hem niet in dank afgenomen: hij wordt opgepakt door de militie en Nirvah blijft achter met hun kinderen.
De enige manier om haar man terug te zien en voor haar gezin te kunnen zorgen is dat ze zich inlaat met de gevaarlijke Raoul Vincent, een belangrijke functionaris binnen het regime. Hij is al sinds hun eerste ontmoeting geobsedeerd door Nirvah, die begrijpt dat ze haar lichaam zal moeten verkopen – maar wat zet ze daarmee nog meer op het spel?

Kettly Mars (Haïti, 1958) is van jongs af aan gefascineerd door lezen en poëzie. In de jaren negentig begint ze zelf te schrijven. Ze wint de eerste prijs tijdens het Concours Jacques-Stephen Alexis de la Nouvelle (1996), een prijs die haar aanmoedigt in het schrijven van gedichten, korte verhalen en romans. In haar verhalen geeft Mars een realistisch en levendig beeld van de samenleving.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Kettly Mars
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044517521
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!