Zo gaat dat in Rusland

Prijs € 22,50

Levertijd: 5-8 werkdagen

Actie: Geen verzendkosten!

Ook beschikbaar als:

Maria Konjoekova

Paperback | Juli 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Maria Konjoekova's Zo gaat dat in Rusland, of hoe te leven tussen Russen is niet alleen een grappige, vol zelfspot geschreven handleiding voor het dagelijks leven in Rusland, het is ook een scherpzinnige en praktische gids voor het doorgronden van een land en van mensen die we vandaag de dag overal ter wereld kunnen tegenkomen.Maria Konjoekova's Zo gaat dat in Rusland, of hoe te leven tussen Russen is niet alleen een grappige, vol zelfspot geschreven handleiding voor het dagelijks leven in Rusland, het is ook een scherpzinnige en praktische gids voor het doorgronden van een land en van mensen die we vandaag de dag overal ter wereld kunnen tegenkomen. Waar komen onze meningen en vooroordelen eigenlijk vandaan? De schrijfster onderzoekt de culturele eigenaardigheden, waarvan het Russische leven doortrokken is, en geeft ook een verklaring voor de stortvloed aan ongebreidelde Russische emoties in alle mogelijke situaties. Zo rekent ze moeiteloos af met de vele misvattingen die er over de Russen bestaan en kweekt op humoristische wijze begrip voor hun, in Westerse ogen, soms onbegrijpelijke gedrag.Konjoekova wil met haar boek preken noch bekeren, ze beoogt daarentegen een brutaal, maar liefdevol inkijkje te geven in de Russische ziel. Eigenlijk is haar boek een minihandleiding voor de mens in het algemeen.

Volledige beschrijving

Recensies

7-okt-2013

Cora van Dijk

Alle 1 beoordelingen

Specificaties

Auteur
Maria Konjoekova
Uitgever
Glagoslav Publications Ltd
ISBN
9781909156395
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Maria Konjoekova's Zo gaat dat in Rusland, of hoe te leven tussen Russen is niet alleen een grappige, vol zelfspot geschreven handleiding voor het dagelijks leven in Rusland, het is ook een scherpzinnige en praktische gids voor het doorgronden van een land en van mensen die we vandaag de dag overal ter wereld kunnen tegenkomen.

Maria Konjoekova's Zo gaat dat in Rusland, of hoe te leven tussen Russen is niet alleen een grappige, vol zelfspot geschreven handleiding voor het dagelijks leven in Rusland, het is ook een scherpzinnige en praktische gids voor het doorgronden van een land en van mensen die we vandaag de dag overal ter wereld kunnen tegenkomen. Waar komen onze meningen en vooroordelen eigenlijk vandaan? De schrijfster onderzoekt de culturele eigenaardigheden, waarvan het Russische leven doortrokken is, en geeft ook een verklaring voor de stortvloed aan ongebreidelde Russische emoties in alle mogelijke situaties. Zo rekent ze moeiteloos af met de vele misvattingen die er over de Russen bestaan en kweekt op humoristische wijze begrip voor hun, in Westerse ogen, soms onbegrijpelijke gedrag.

Konjoekova wil met haar boek preken noch bekeren, ze beoogt daarentegen een brutaal, maar liefdevol inkijkje te geven in de Russische ziel. Eigenlijk is haar boek een minihandleiding voor de mens in het algemeen.

7-okt-2013

Cora van Dijk

Hoe te leven tussen Russen

Hoe te leven tussen Russen is de ondertitel van dit boek. Konjoekova bespreekt op licht cynische wijze de cultuur die in de twintigste eeuw is ontstaan in Rusland, met zijn communistische verleden en ook gaat ze terug op de periode van de revolutie begin twintigste eeuw. Inmiddels is de muur gevallen en lijken de mogelijkheden binnen Rusland oneindig. Als journalist is ze er goed in geslaagd een beeld te schetsen van de huidige Rus. Hoe gaat hij om met zijn vrijheid, met werk, huwelijk en gezin, met de massamedia, met mode en alles wat samenhangt met de veranderende culturen in de wereld. De Rus is bezig met een inhaalslag. We krijgen ook een kijkje in hart en ziel van de Rus. Waarom heeft de Rus een panische angst voor zielenknijpers? De Rus gaat nooit van huis zonder smeergeld, want zonder olie kan een trein niet rijden, zoals hun spreekwoord luidt. Zelfs als je naar een ziekenhuis gaat, moet je wel iets voor de arts meenemen om hem om te kopen, want anders wacht je een slechte behandeling. Ook bij de politie heb je je smeergeld nodig om niet te veel te betalen. Zo leren we op een luchtige manier wat de Rus van tegenwoordig bezighoudt. En misschien leren we om hem beter te begrijpen…..

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Maria Konjoekova
Uitgever
Glagoslav Publications Ltd
ISBN
9781909156395
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2013
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig

Pak mee!