Zo vader (e-Book)

de erfenis van een keuze voor de Waffen-SS

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Marcel Rözer

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

`Toch niet alweer een boek over de oorlog? kreeg Marcel Rözer te horen toen hij in eigen kring vertelde over het project waarin hij de gangen van zijn vader in de Tweede Wereldoorlog beter hoopt te begrijpen. `Heb jij een vader? luidde zijn tegenvraag. `Dan is dit ook een boek voor jou. In Zo vader duikt journalist Marcel Rözer in het leven van zijn ouders en de rest van de familie. Met de Achterhoek als decor beschrijft Rözer de geschiedenis van zijn `foute familie. Laag voor laag komt hij dieper bij de waarheid, bij de feiten die angstvallig voor hem verborgen werden gehouden en die hij onbewust ook liever niet wist. Daarnaast probeert hij zich te ontdoen van het masker van schuld en schaamte dat doorgegeven werd van vader op zoon. Zo vader gaat over persoonlijke bevrijding, over kijken zonder oordeel, maar ook over de lichtzinnigheid van de hedendaagse mens inzake oorlog en vrede. Of zoals Primo Levi het stelde: `Het is gebeurd en daarom kan het weer gebeuren.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marcel Rözer
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038896618
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
3071585 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

`Toch niet alweer een boek over de oorlog? kreeg Marcel Rözer te horen toen hij in eigen kring vertelde over het project waarin hij de gangen van zijn vader in de Tweede Wereldoorlog beter hoopt te begrijpen. `Heb jij een vader? luidde zijn tegenvraag. `Dan is dit ook een boek voor jou.

In Zo vader duikt journalist Marcel Rözer in het leven van zijn ouders en de rest van de familie. Met de Achterhoek als decor beschrijft Rözer de geschiedenis van zijn `foute familie. Laag voor laag komt hij dieper bij de waarheid, bij de feiten die angstvallig voor hem verborgen werden gehouden en die hij onbewust ook liever niet wist. Daarnaast probeert hij zich te ontdoen van het masker van schuld en schaamte dat doorgegeven werd van vader op zoon.

Zo vader gaat over persoonlijke bevrijding, over kijken zonder oordeel, maar ook over de lichtzinnigheid van de hedendaagse mens inzake oorlog en vrede. Of zoals Primo Levi het stelde: `Het is gebeurd en daarom kan het weer gebeuren.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marcel Rözer
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038896618
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2013
Bestandsgrootte
3071585 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224