Zoals het is

Prijs € 14,95

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Elisabeth Janssen

Paperback | April 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De gedichten in deze bundel zijn geschreven tussen 1979 en 1984, tussen het 25e en 30e levensjaar van de schrijfster. De meeste ervan doen klassiek aan, vanwege het strakke rijmschema en ritme. Elisabeth Janssen raakte tijdens het bestuderen van de Nederlandse Letterkunde onder andere geïnspireerd door de gedichten van Constantijn Huygens en P.C. Hooft. De sonnetten van Shakespeare, die ze tijdens haar studie Engels bestudeerde, hadden haar al eerder bekoord. Ook de Engelse dichters uit de Romantiek (Wordsworth, Byron, Keats en Shelley) hebben haar niet onberoerd gelaten.We vinden in haar werk thema's terug die ook gehanteerd werden door deze dichters uit de Renaissance, de Barok en het Romantische tijdperk: de natuur, de liefde, het leven zelf en de menselijke conditie.Voor wie ook van meer klassieke gedichten houdt is deze bundel zeker aan te bevelen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Elisabeth Janssen
Uitgever
Boekenbent, Uitgeverij
ISBN
9789085708919
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
42

Beschrijving

De gedichten in deze bundel zijn geschreven tussen 1979 en 1984, tussen het 25e en 30e levensjaar van de schrijfster. De meeste ervan doen klassiek aan, vanwege het strakke rijmschema en ritme. Elisabeth Janssen raakte tijdens het bestuderen van de Nederlandse Letterkunde onder andere geïnspireerd door de gedichten van Constantijn Huygens en P.C. Hooft. De sonnetten van Shakespeare, die ze tijdens haar studie Engels bestudeerde, hadden haar al eerder bekoord. Ook de Engelse dichters uit de Romantiek (Wordsworth, Byron, Keats en Shelley) hebben haar niet onberoerd gelaten.
We vinden in haar werk thema's terug die ook gehanteerd werden door deze dichters uit de Renaissance, de Barok en het Romantische tijdperk: de natuur, de liefde, het leven zelf en de menselijke conditie.
Voor wie ook van meer klassieke gedichten houdt is deze bundel zeker aan te bevelen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Elisabeth Janssen
Uitgever
Boekenbent, Uitgeverij
ISBN
9789085708919
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2012
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
42