De stille soldaat

Prijs € 13,50

Uitverkocht

H. van Campenhout

Hardback | Januari 2003 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mozambique, Oost-Afrika. De oorlog komt dichterbij. Zeker voor de twaalfjarige Zamito. Totaal onverwacht wordt zijn dorpsschool overvallen door de rebellen van Renamo. Samen met zijn vrienden wordt Zamito ontvoerd en ingelijfd als rekruut in het kinderleger van de n’anga, een invloedrijke, mysterieuze tovenaar. Commandant n’anga leidt zijn soldaten met strenge hand op. De rekruten worden nummers, onderdelen van een grote, gruwelijke vechtmachine. Ook Zamito moet leren om zijn verstand en gevoelens op nul te zetten. Dat valt hem zwaar, zeker als zijn vriendschap met Bertina groeit. Maar vluchten is onmogelijk. Het kamp is immers omgeven door ‘stille soldaten’. Onbeweeglijk en onzichtbaar liggen de landmijnen te wachten… Herman van Campenhout beschrijft op een aangrijpende manier de harde werkelijkheid van de kindsoldaten in Mozambique. Een realistisch, spannend verhaal over de wreedheid van oorlog en… de kracht van liefde.  

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. van Campenhout
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789059080621
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
94

Beschrijving

Mozambique, Oost-Afrika. De oorlog komt dichterbij. Zeker voor de twaalfjarige Zamito. Totaal onverwacht wordt zijn dorpsschool overvallen door de rebellen van Renamo. Samen met zijn vrienden wordt Zamito ontvoerd en ingelijfd als rekruut in het kinderleger van de n’anga, een invloedrijke, mysterieuze tovenaar.

Commandant n’anga leidt zijn soldaten met strenge hand op. De rekruten worden nummers, onderdelen van een grote, gruwelijke vechtmachine. Ook Zamito moet leren om zijn verstand en gevoelens op nul te zetten. Dat valt hem zwaar, zeker als zijn vriendschap met Bertina groeit. Maar vluchten is onmogelijk. Het kamp is immers omgeven door ‘stille soldaten’. Onbeweeglijk en onzichtbaar liggen de landmijnen te wachten…

Herman van Campenhout beschrijft op een aangrijpende manier de harde werkelijkheid van de kindsoldaten in Mozambique. Een realistisch, spannend verhaal over de wreedheid van oorlog en… de kracht van liefde.
 

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. van Campenhout
Uitgever
Davidsfonds
ISBN
9789059080621
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Januari 2003
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
94

Pak mee!