Het geheim van het ronde huis

Prijs € 19,95

Zal niet verschijnen

Ton Biesemaat

Paperback | |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het geheim van het Ronde HuisOver hoe seks, moord en occulte rituelen aan het begin van de 20ste eeuw een belangrijke rol speelden binnen de financieel-economische, militaire en culturele elite van Nederland. Ton Biesemaat Vele tientallen jaren zinderde het in Nunspeet en wijde omgeving van de geruchten over het geheimzinnige Ronde Huis. Een onderzoeker vluchtte naar een ver buitenland. Journalisten werden bedreigd. Er werd bij hen ingebroken. Mogelijk bewijsmateriaal bleek 'plotseling' verdwenen. De BVD had belangstelling voor het doen en laten van onderzoekers.Het verhaal: in 1904 liet een vermogende landgoedbezitter in de Veluwse bossen een opvallend, rond huis bouwen. In de jaren daarna groeide de stroom geruchten als zou het Ronde Huis het decor vormen voor occulte rituelen. Per speciaal aangelegd smalspoor werden meisjes aangevoerd die nooit meer terugkeerden naar huis. De allerhoogste kringen van Nederland werden genoemd als aanwezigen bij deze Germaanse rituelen. Ook de naam van Prins Hendrik, de man van koningin Wilhelmina, werd gefluisterd als aanwezige bij deze 'roze balletten' met occulte inslag. Het geheim van het Ronde Huis is het resultaat van een decennia durend onderzoeksproject. Aan de hand van archiefonderzoek, het interviewen van tientallen personen en getuigen en terreinstudies doet auteur Ton Biesemaat zijn verbijsterende relaas. Opnieuw blijkt dat de realiteit schokkender is dan fictie. Ton Biesemaat (1957) is onderzoeksjournalist. Zijn specialisaties zijn het Huis van Oranje en de Tweede Wereldoorlog. Vorig jaar verscheen zijn spraakmakende boek Geheimen van Oranje waarin hij een aantal hardnekkige mythes uit de weg ruimt.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ton Biesemaat
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089751973
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Beschrijving

Het geheim van het Ronde Huis

Over hoe seks, moord en occulte rituelen aan het begin van de 20ste eeuw een belangrijke rol speelden binnen de financieel-economische, militaire en culturele elite van Nederland.

Ton Biesemaat

Vele tientallen jaren zinderde het in Nunspeet en wijde omgeving van de geruchten over het geheimzinnige Ronde Huis. Een onderzoeker vluchtte naar een ver buitenland. Journalisten werden bedreigd. Er werd bij hen ingebroken. Mogelijk bewijsmateriaal bleek 'plotseling' verdwenen. De BVD had belangstelling voor het doen en laten van onderzoekers.

Het verhaal: in 1904 liet een vermogende landgoedbezitter in de Veluwse bossen een opvallend, rond huis bouwen. In de jaren daarna groeide de stroom geruchten als zou het Ronde Huis het decor vormen voor occulte rituelen. Per speciaal aangelegd smalspoor werden meisjes aangevoerd die nooit meer terugkeerden naar huis.

De allerhoogste kringen van Nederland werden genoemd als aanwezigen bij deze Germaanse rituelen. Ook de naam van Prins Hendrik, de man van koningin Wilhelmina, werd gefluisterd als aanwezige bij deze 'roze balletten' met occulte inslag.

Het geheim van het Ronde Huis is het resultaat van een decennia durend onderzoeksproject. Aan de hand van archiefonderzoek, het interviewen van tientallen personen en getuigen en terreinstudies doet auteur Ton Biesemaat zijn verbijsterende relaas. Opnieuw blijkt dat de realiteit schokkender is dan fictie.

Ton Biesemaat (1957) is onderzoeksjournalist. Zijn specialisaties zijn het Huis van Oranje en de Tweede Wereldoorlog. Vorig jaar verscheen zijn spraakmakende boek Geheimen van Oranje waarin hij een aantal hardnekkige mythes uit de weg ruimt.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ton Biesemaat
Uitgever
Just Publishers
ISBN
9789089751973
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
256

Pak mee!