Het woud der verwachting

Het leven van Charles van Orleans

Prijs € 17,50

Zal niet verschijnen

Ook beschikbaar als:

Hella S. Haasse

Paperback | Augustus 2021 |

Bekijk recensies
Gebaseerd op 2 beoordelingen
Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Zeventig jaar geleden, in 1949, publiceerde Hella S. Haasse de magistrale historische roman Het woud der verwachting. Het boek groeide uit tot een internationale bestseller en is een van haar meest gelezen boeken. De roman volgt het levensverhaal van Charles van Orléans (1394-1465) tijdens de machtsstrijd tussen de concurrerende huizen van Bourgondië en Orléans en de Honderdjarige Oorlog tegen Engeland. Charles werd vijfentwintig jaar lang opgesloten in de Tower in Londen, waar hij gedichten begon te schrijven. In beeldende en ontroerende scènes laat Haasse de middeleeuwse banketten, de jachtpartijen, de intriges en de wreedheden herleven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hella S. Haasse
Uitgever
Querido
ISBN
9789021419848
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
612

Beschrijving

Zeventig jaar geleden, in 1949, publiceerde Hella S. Haasse de magistrale historische roman Het woud der verwachting. Het boek groeide uit tot een internationale bestseller en is een van haar meest gelezen boeken.
De roman volgt het levensverhaal van Charles van Orléans (1394-1465) tijdens de machtsstrijd tussen de concurrerende huizen van Bourgondië en Orléans en de Honderdjarige Oorlog tegen Engeland. Charles werd vijfentwintig jaar lang opgesloten in de Tower in Londen, waar hij gedichten begon te schrijven.
In beeldende en ontroerende scènes laat Haasse de middeleeuwse banketten, de jachtpartijen, de intriges en de wreedheden herleven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hella S. Haasse
Uitgever
Querido
ISBN
9789021419848
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
612

Pak mee!