Kritische reflecties over alternatieve geneeswijzen

Prijs € 28,65

Uitverkocht

Norbert Fraeyman

Paperback | Mei 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Begrippen als alternatieve, complementaire, holistische of integrale geneeskunde duiken steeds vaker op, zowel in de medische vakliteratuur als in de media. Het is echter zeer de vraag in hoeverre deze begrippen gekend zijn. De ervaring leert dat er in elk geval veel plaats is voor individuele interpretatie. Discussies over het onderwerp lopen dikwijls vast op verschillen in definities of omschrijvingen. Zonder de ambitie te hebben om het ultieme boek over alternatieve geneeswijzen te zijn, wordt aan de lezer van dit boek, via wetenschappelijke informatie en kritische bemerkingen, een korte rondleiding doorheen het domein van de alternatieve geneeswijzen gegeven met meer aandacht voor de vier voornaamste: acupunctuur, homeopathie, osteopathie en chiropraxie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Norbert Fraeyman
Uitgever
Acco
ISBN
9789033479175
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

Begrippen als alternatieve, complementaire, holistische of integrale geneeskunde duiken steeds vaker op, zowel in de medische vakliteratuur als in de media. Het is echter zeer de vraag in hoeverre deze begrippen gekend zijn. De ervaring leert dat er in elk geval veel plaats is voor individuele interpretatie. Discussies over het onderwerp lopen dikwijls vast op verschillen in definities of omschrijvingen.

Zonder de ambitie te hebben om het ultieme boek over alternatieve geneeswijzen te zijn, wordt aan de lezer van dit boek, via wetenschappelijke informatie en kritische bemerkingen, een korte rondleiding doorheen het domein van de alternatieve geneeswijzen gegeven met meer aandacht voor de vier voornaamste: acupunctuur, homeopathie, osteopathie en chiropraxie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Norbert Fraeyman
Uitgever
Acco
ISBN
9789033479175
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2010
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Pak mee!